Total Pageviews

Friday, May 8, 2009

Η χαρουμενη κομητεια

Δε θα καταλαβεις τιποτα ειπε ο ζοζεφ στον Παμπλο ακονιζοντας ενα μυτερο ξουραφι που ομοιο του δεν ειχαν δει στην κομητεια της Αρετσανιας εδω και πολυ καιρο .Στη πραγματικοτητα δεν ειχαν δει τιποτα εδω και πολυ καιρο απο τοτε που η λαμψη απο τον ουρανο κανεις δε ξερει πια απο που ηρθε, τυφλωσε ολη τη περιοχη .Εχουν περασει δεκα χρονια απο τοτε και ομως νομιζει οτι το θυμαται σα να τανε χτες ,Εχτες ομως δε θυμαται τι εκανε . Μα τι διαολε ,, τι εκανα χτες ? συλογιζοτανε ενω ο ζοζεφ συνεχιζε να ακονιζει .
--Ζοζεφ κατι εχω , δε θυμαμαι τι εκανα χτες
--Ποτε ?
--Χτες
--Ε τι?
--Δε θυμαμαι τι εκανα
--Τι εκανες ?
--Δε θυμαμαι
--Τι δε θυμασαι ?
--Τι εκανα χτες ρε ηλιθιε
--Εκανες κατι χτες ?
--Δε θυμαμαι
--Απο ποτε?
--Ε ?
--Απο ποτε δε θυμασαι τι εκανες χτες ?
--Τι εκανα χτες ?
--Δε θυμασαι ?
--Μπα δε νομιζω
--Ε και ?
--Τιποτα ετσι το λεω
--Α
Τετοιες κουβεντες ηταν συχνες στη πολιτεια , οι ανθρωποι αν μπορουσες να τους πεις ετσι δεν ηταν στα καλα τους , καιπως να ηταν δηλαδη .
Νυχτωσε αλλα στη κομητεια δεν αναψε κανενα φως , ολοι νομιζαν οτι τους φωτιζε η λαμψη του ουρανου αλλα κανεις δε θυμοτανε τιποτα γιαυτο ,η αμνησια ηταν μονιμη εδω και καιρο στα χαζα μυαλα των τυφλων κατοικων της χαρουμενης κομητειας
εδω και πολλα χρονια απο τοτε που ενας κομητης περασε πανω απο τη περιοχη και τους εκανε ολους να ξεχνανε τα παντα αλλα οχι και ολα . Θυμοτανε ο ενας τον αλλον δηλαδη αλλα δεν τον εβλεπε οποτε δεν ηξερε ποιος ειναι ο αλλος που δεν εβλεπε και δε θυμοτανε φατσα αλλα ουτε και αν ητανε φιλοι , το μονο που γνωριζαν ολοι ητανε οτι καποιοι γυρω τους μιλαγανε και λεγανε διαφορα αλλα δε ξερανε στην ουσια ουτε ποιοι ητανε ουτε απο που ητανε ουτε ομως και πως ητανε αυτος που ειχε τη φωνη .Χαος με φωνες αγνωστες που ερχονταν απο οπουδηποτε
Ητανε να σε πιανει τρελα και να αρχισεις να τρεχεις , και πολλοι θα το κανανε αμα μπορουσανε αλλα πριν απο μερικα χρονια ειχε γινει ενα ατυχημα στη περιοχη με κατι τοξικα αποβλητα που γεμισανε τη κομητεια και σε ολους τους κατοικους της λοιωσαν τα ποδια μεχρι τα γονατα εκτος απο καμια δεκαρια που ομως δε ξερουμε η δε θυμομαστε πια τι απογινανε .
Ετσι ολοι οι κατοικοι τις κομητειας δεν ειχανε ποδια και δε μπορουσαν ουτε να ξυστουνε γιατι σε ενα ατυχημα που εγινε περσι με κατι χεροφαγα μερμηγκια που ειχανε φυγει απο ενα διπλανο τσιρκο ειχανε χασει ολοι οι κατοικοι και τα χερια τους .
Ειναι μεγαλο μαρτυριο να σε τρωει η πλατη σου και να μη μπορεις να τη ξυσεις αλλα κανεις δε το θυμοτανε ποτε περισσοτερο απο δυο λεπτα .Αν δεν ειχανε και αυτα τα σαρκοφαγα σκουληκια που ειχανε ερθει τωρα τελευταια στη περιοχη και τους ειχανε ξεκολιασει θα μπορουσανε να τραγουδησουνε το κεφατο αυτο τραγουδακι που λεει <<περναγαμε ωραια με τουτη τη παρεα >> αλλα κανεις δε το θυμοτανε πια .Ολα δεν ηταν ουτε μια παλια αναμνηση .
Ο Ζοζεφ η καπως ετσι νομιζε οτι τον λεγανε καποτε ειχε ξεχασει το παμπλο η καπως ετσι νομιζε ο αλλος οτι τον λεγανε καποτε και το ξυραφι και το ακονισμα και καθοτανε να τον τρωνε τα σκουληκια .Δε θυμοτανε τιποτα αλλα καλη φαση μωρε , να εβλεπε κιολας αμα γινοτανε , αλλα ουτε αυτο το θυμοτανε οποτε και παλι δεν τον ενοιαζε.
Α ολα και ολα ητανε ολοι ευτυχισμενοι και ξενοιαστοι στη κομητεια και πολυ το χαιρονταν αλλα μονο για δυο λεπτα μετα το ξεχασαν

2 comments:

Anonymous said...

wraia to kanonises...

Anonymous said...

Your blog keeps getting better and better! Your older articles are not as good as newer ones you have a lot more creativity and originality now keep it up!