Total Pageviews

Friday, October 8, 2010

Arizona

Νυχτωσε τη νυχτα, ο θεος της Αριζονα, δε μας νοιαζει ποιος απ ολους και δε λεμε για να μη τσακωθουν εκει πανω γιατι στο τελος παντα εμεις την πληρωνουμε που δε φταιμε. Νυχτωσε λοιπον και τρεχουνε κατι κακομοιρα ανθρωπακια να βρουν καταφυγιο και ξυλα για φωτια για να περασουν τη κρυα νυχτα της Αριζονα.
Μια ωρα μετα ειναι καθισμενοι κοντα στη φωτια κι αφου ντερλικωσανε κατι κοψιδια και ηπιανε κατι βαρελια τεκιλα, μεταξυ τυρου και αχλαδιου, πανω στις ζαλουρες τους αρχισανε τις ιστοριες
Ο Lako Dilakora de la kokori , μιλησε πρωτος
- Θα σας πω ...χικ... μια ιστορια ...χικ....
- Ετσι δε θα μας πεις τιποτα κρατα την αναπνοη σου και μετρα 20 αλογα
- Πες μου ...χικ... εναν αριθμο ...χικ... μην αρχισω να βριζω ...χικ... και μας λογοκρινουνε ...χικ...
- Ενα
- ενα ? χικ . ενα και εσυ
- ε μα δε ξερω πιο πανω
- ενα χμμμ αλφα χικ ... ο Αραμπ ο κουτσομπολης .... χικ παλι θα λενε για μενα χικ με τη Ντολορες και τη Βαγια χικ.
Αφου μετρησαμε μεχρι το 20 και ειπαμε και 2 φορες το πατερημων και κανaμε και σπονδες στον Mανιτου, περασε ο λοξυγγας, μαλλον ο αραμπ πηγε για υπνο σιγα μη πιαναν οι σπονδες. Αυτον παιδι μου δε τον πιανει τιποτα ,Δημητροπαναγιωτης ενα πραγμα
Συνεχιζουμε
- Θα σας πω που λετε μια ιστορια για τον θειο μου τον Lako Lakoreaux Φραγκο ξεπεσμενο ευγενη απο τη Τουλουζ τον επονομαζομενο Φωτεινη Καραφλα θα μαθετε γιατι παρακατω.

Που λετε ο θειος μου, τη σκαπουλαρε απο τις ταραχες της επαναστασης στην Γαλλια αν και ειδε το χαρο με τα ματια του. Τον πιασανε και τον πηγανε στην γκιλοτινα, ομως αυτη κολλησε και ο δημιος επαθε εγκεφαλικο που δε δουλεψε το μηχανημα του και πεθανε. Ο αναπληρωματικος δημιος πεθανε απο καρδια επειδη ο αλλος δημιος ητανε αδερφος του και δε το αντεξε. Ετσι ο μπαρμπας τη γλιτωσε με λιγο σκατο μονο στο σωβρακο του και την εκανε με το πρωτο πλοιο για Aμερικη.
Βρεθηκε καπου στην Αλασκα μππρρρρ κρυο.
Εκει εκανε την εξης δουλεια ... αλειφε την καραφλα του με λιπος φωκιας να γυαλιζει, καθοταν στα βραχια και εκανε τον φαρο στα καραβια που ψαρευαν φωκιες και φαλαινες. Οι ναυτικοι του πεταγαν ψαρια και κοματια φαλαινας και αυτος τους εκανε κολπα , χορευε κιολας ,τραγουδουσε,επιανε τα αυτια του με τα δαχτυλα των ποδιων του , τετοια πραγματα απλα και ετσι την βολευε μια χαρα, ειχε ομως ενα προβλημα, βρωμαγε η καραφλα του και μαζευε μυγες. Ητανε ομως τοσο πονηρος και εξυπνος, σε ποιον θα μοιαζαμε αλλωστε εμεις τα εγγονια του , που εκανε τατου στη καραφλα του μια μυγοσκοτωστρα και ετσι γλιτωσε. Μετα εκανε ενα μηρμηγκοφαγο, ενα χελιδονι και μια γατα, μαλλον τον ενοχλουσαν κι αλλα ζωα. Στο τελος εκανε και μωβτζιζ
-Μωβτζιζ ? τιν αυτο?
-Ειναι το μηχανημα που βαζουνε στα ψαραδικα αυτο με τις μωβ λαμπες που κανει τζιζ τις μυγες
- Μα αυτο δεν εχει ανακαλυφθει ακομα
- Ε τι σου λεω , παντου πρωτοπορος ο μπαρμπας μου
Και συνεχιζω
Ενα κρυο βραδυ ενα μεγαλο κυμα τον πηρε απο τα βραχια, παραλιγο να πνιγει αλλα κατι δελφινια κατι ειχανε χασει στα βαθια και τον πηρανε για φακο και ετσι η καραφλα του τον γλιτωσε και σαν νεος Ιωνας βρεθηκε καπου στις ακτες της δυτικης Αμερικης.

Μετα απο λιγο καιρο τον βρισκουμε στην Αριζονα νυκοκοιρεμενο με καποια Eliz Mastapianis, ξαδερφη του πασιγνωστου μεγαλοχτηματια Antonι Mastakoynas. Εκει κι αφου ειχε φραγκα και φαι, φορουσε και καπελο , εκανε το χομπυ του, επαιρνε τη γαιδαρα του ντυνοταν μεξικανος και πηγαινε να μαζευει κακτους και αγκαθια για να φταιχνει τεκιλα. Στην πραγματικοτητα πηγαινε γλενταγε και μπεκροπινε κρυφα απο τη γυναικα του που ητανε ψηλομυτα και ακαταδεχτη σαν τον serra κυρια με τα ολα της με γαλικα και πιανο που λενε και δε τα σηκωνε αυτα
Μια τετοια μερα τους βρηκαν τυφλα μεθυσμενους κι αυτον και τη γαιδαρα κατω απο εναν κακτο να μη μπορουν να παρουν τα ποδια τους κατι ινδιανοι.
Ενας ινδιανος εν ονοματι Σαπιο Δοντι μιλησε:
- Χλωμα προσωπα νερο της φωτιας μιλησα ουγκ
- χικ... ελα εχουμε και εμετο της φωτιας αμα λαχει χικ.
Να μη πολυλογουμε γιατι φτασαμε και στις 700 λεξεις και εχουμε και ταξιδι κι αλλο για τη Μορντορ εεε συγνωμη για το Σαν Φρασισκο ηθελα να πω αυριο , εγινε φιλος με τους ινδιανους και επεσε ενα γλεντι τρικουβερτο , μεχρι και τη Πεγγυ Zinayx φερανε τη γνωστη γαλιδα τραγουδιστρια της αριζονας εκεινη την εποχη.
Η γυναικα του τον εψαχνε ολη νυχτα .
Την αλλη μερα ζητησε διαζυγιο. Ο λογος? Τον επιασε να κοιμαται κατω απο εναν κακτο με αλλη. Την γαιδαρα
Απο τοτε πηγε στα βουνα και εγινε τρομερος ληστης, ο επονομαζομενος Unlucky Lako ο ληστης που ηταν πιο αργος κι απ τον ισκιο του (Οι τεκιλες φταινε ).

No comments: